Recept diner: Risotto van bloemkoolrijst

MET SPEK EN CHAMPIGNONS
Je kunt eenvoudig een lekkere, romige risotto maken van bloemkoolrijst. Hier hebben we een variant van gemaakt met stukjes spek en champignons.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr. ontbijtspek of bacon
200 gr. champignons
50 gr. boter
1 sjalot
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 glas witte wijn
500 gr. bloemkoolrijst
500 ml. slagroom
1 eierdooier
100 gr. geraspte parmezaan
1 handvol gladde peterselie, grofgehakt
Snijd de speklapjes en de champignons in stukjes. Bak het spek in een droge pan tot het wat vet afgegeven heeft en doe dan de champignons erbij. Laat alles 6 – 7 minuten bakken.
Verwarm de boter in een andere pan en bak de ui en knoflook daarin. Giet de witte wijn erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de bloemkoolrijst en de helft van de room toe en laat de saus inkoken tot hij weer zo dik is als een zalige, romige risotto.
Haal de pan van het vuur en roer de eierdooier en de geraspte parmezaan erdoor. Meng de risotto met het gebakken spek en champignons en strooi er wat peterselie over. Dien meteen op.