Recept Diner: LOW CARBONARA

LOW CARBONARA
4 personen
Dit is ook een heel populair LCHF-gerecht. Hier is de pasta gewoon vervangen door groenteslierten om de koolhydraten laag te houden.
Ingrediƫnten:
3 wortelen.
1 kleine courgette
300 g ontbijtspek of bacon
1 ui, fijngehakt
300 g bloemkoolrijst (verkrijgbaar bij AH)
2 eierdooiers
300 ml slagroom.
150 g geraspte parmezaan
zout en peper uit de molen.
1 handvol basilicum blaadjes
Snijd de wortelen en de courgette in slierten met een spiraalsnijder. Als je die niet hebt, is dit een heel goede reden om er een te kopen! Snijd anders met een dunschiller dunne plakken. Snijd het spek in stukjes en bak die knapperig in een droge koekenpan. Voeg de ui toe en bak die glazig in het vet, samen met het spek. Voeg dan de bloemkoolrijst en de groenteslierten toe. Klop de eierdooiers met de room en doe daar de geraspte parmezaan bij. Giet het mengsel in de pan bij het spek en de groenten en laat alles even snel koken. Breng op smaak met peper en zout, maar wees wel voorzichtig, want het spek zorgt al voor een heel zoute smaak. Kruid met peper uit de molen en serveer het gerecht met extra geraspte parmezaan erover of in een apart schaaltje. Garneer met basilicum.
Eet smakelijk!