“Been there.”

 

 

Mijn naam is Max Geerlings. Sinds een paar jaar ben ik weer op mijn oude gewicht. Maar dat ging niet vanzelf. Het was een lange weg die met de juiste informatie een stuk korter zou zijn geweest. De kennis die ik op basis van eigen ervaringen en mijn recente HBO-opleiding Voedingsdeskundige heb opgedaan, wil ik daarom graag met je delen. Omdat jij recht hebt op de waarheid als het om jouw voeding en gezondheid gaat. Omdat ik je daarmee veel teleurstelling en frustratie kan besparen. Dit is mijn verhaal.

Bewegen, bewegen, bewegen: ik heb bijna mijn hele leven niet anders gedaan. Van 1998 tot 2011 was ik beroepsmilitair en hield ik mezelf in conditie door veel te fitnessen. Ik geloofde in het gebruik van dure eiwitsupplementen en veroorloofde het mezelf om stevig te roken. Mijn lijf was strak en ik voelde me er prima bij. Tot ik tijdens de Nederlandse missie in Afghanistan gewond raakte en in een revalidatieprogramma terecht kwam. Dat hakte er goed in. Mijn militaire carrière was ineens afgelopen. Ik was 29 en mijn leven stond plots stil, ook letterlijk. Uit frustratie ben ik toen meer gaan eten en feesten, zonder de beweging die mijn lichaam gewend was. Hierdoor steeg mijn gewicht rap van een nette 82 kilo tot boven de 105!

Het effect van slechte voeding, veel roken en weinig slapen kon ik niet ontkennen. Ik wilde er wel wat aan doen, maar wist niet wat. Totdat mijn zwager opperde om eens mee te doen aan een ‘obstacle race’. Dat was het begin van een zware maar succesvolle weg terug naar een gezonde levensstijl en bijbehorend gewicht. Een weg ook waarop ik de waarheid over voeding heb ontdekt. Over de onzin van de eiwitpreparaten waaraan ik jarenlang veel geld had uitgegeven. Over de onterecht slechte naam van vetten dankzij de dubieuze lobby van de suikerindustrie. Over onjuiste voorlichting over calorieën – ook door de overheid – met idiote TV-programma’s waarin mensen zich op ongezonde wijze uithongeren als gevolg.

Geïnspireerd door podcasts en informatie die ik op internet vond, besloot ik de HBO-opleiding Voedingsdeskundige te volgen. Sinds het abrupte einde aan mijn werk als militair had ik eindelijk weer iets gevonden waar mijn hart ligt: gezonde voeding. Maar dan moet je wel weten waarover je praat. Dat afvallen niet betekent dat je alleen maar op je inname van calorieën moet letten. Dat je er juist voor moet zorgen veel goede vetten binnen te krijgen. Koolhydraten? Die moet je juist zoveel mogelijk mijden, omdat ons lichaam daar van oorsprong niet op is ingesteld. In elk geval niet op de geraffineerde koolhydraten die de voedingsmiddelenindustrie ons massaal via voorverpakte producten voorschotelt. Groenten en fruit zijn door intensieve teelt, bestrijdingsmiddelen en verzuurde landbouwgrond helaas ook niet meer heilig. Om het nog maar niet te hebben over de vleesindustrie.

Het voorgaande is echter geen reden om pessimistisch te zijn, integendeel. Het is gewoon een kwestie van de juiste keuzes maken en ik ga je daarbij helpen. De kern van mijn boodschap: afvallen begint bij kritisch zijn op wat je eet. Met een combinatie van gezonde, koolhydraatarme voeding én beweging is het mij gelukt om in 8 maanden 25 kilo kwijt te raken. Zonder die (extra) beweging kan het ook, maar dan zul je er een aantal maanden langer over doen. Of het zwaar is? Nee, al moet je lichaam er wel even aan wennen om het zonder koolhydraten te stellen. Een slecht humeur en een hongergevoel zijn bekende symptomen, maar dat compenseer je met de inname van gezonde vetten. En dat is helemaal niet zo raar als je bedenkt dat je hersenen voor 80% uit vetten en  20% water bestaan.

Jouw traject begint met een gratis* intake(pakket 2-3), waarin ik op basis van jouw vraag mijn aanpak uitleg. Spreekt die jou aan? Dan nodig ik je uit om een anamneseformulier in te vullen en een bloedonderzoek te laten doen. Jouw bloed zegt namelijk heel veel over voedingsstoffen die je tekort komt en moet aanvullen. Dit is belangrijk, want bepaalde tekorten kunnen leiden tot ontstekingen en blessures. Vervolgens stel ik een plan voor je op met recepten en bewegingsoefeningen, afgestemd op jouw specifieke probleem en doelstelling. Dat kunnen minder kilo’s zijn, jezelf ‘gewoon’ lekker voelen of zelfs eventueel van je diabetes (type 2) afkomen. Dit laatste klinkt revolutionair, maar door je voedingspatroon radicaal te wijzigen is er meer mogelijk dan je denkt.
Gezonder leven begint bij goede en eerlijke informatie over voeding. Ik weet er alles van, ook van de rotzooi die je te makkelijk binnenkrijgt en wat de gevolgen daarvan zijn. Graag help ik jou de omweg die ik heb gemaakt te besparen. Been there!

 

 

Max Geerlings,
Gezondheidscoach

 

Max Geerlings

Health Coach

Een holistische aanpak betekent teamwork…

En daarom werk ik samen met huisartsen en fysiotherapeuten.

Werk met mij!

Laat mij jou helpen om uit te vinden wat er nou specifiek voor jou werkt en wat niet!