Muesli propvol met gezonde zaden

Probeer dit gevulde muesli-recept voor een goed begin van de dag. Het is voedzaam, super lekker en je kunt het recept naar wens aanpassen.
Ingrediënten:
- 150gr. havermout
- 40gr. pompoenpitten
- 40gr. zonnebloemzaden
- 1 theel. kaneelpoeder
- 2 eetl. lichte muscovado-suiker
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. vloeibare honing
- Sap van een kleine sinaasappel
- 40gr. gedroogde appelschijfjes, in blokjes gesneden
- 40gr. gedroogde cranberries
- 40gr. gedroogde rozijnen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 ° C. Voeg de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad toe aan een braadpan van 18 x 28 cm. Bestrooi met kaneel en suiker en roer door elkaar.
2. Besprenkel de olie, de honing en het sinaasappelsap erover en meng het door elkaar.
3. Bak 30-35 minuten in de oven, roer na 15 minuten. Verplaats de mix in de hoek naar het midden terwijl de randen sneller bruin worden. Probeer de muesli in bosjes te houden. Keer terug naar de oven en roer om de 5-10 minuten, tot de muesli egaal goudbruin is. 4. Verdeel de gedroogde appel, veenbessen en de rozijnen erover en laat de muesli afkoelen en uitharden.
5. Schep in een plastic bakje of weckpot en bewaar tot 4 dagen in de koelkast.
Eet smakelijk.